Hvis du skal afsted på ferie, er der en ting, som mange ofte glemmer – nemlig at tjekke valutakurserne inden de tager afsted. Dermed kommer de afsted uden egentlig helt at vide, hvor meget ting koster, der hvor de skal hen. Har du selv husket at tjekke?

Hvis du skal rejse inden for EU, så er det som regel forholdsvist let at finde ud af, da den danske krone er bundet op på Euroen, hvilket betyder, at kursen ligger nogenlunde fast på ca. 7,45 kroner for 1 euro. Men hvis du rejser uden for EU eller til lande i Europa, hvor man ikke benytter euroen, som eksempelvis England, så kan det være utroligt vigtigt lige at tjekke valutaen inden du tager afsted. Så kommer det i hvert fald ikke som en overraskelse for dig, hvad tingene koster og du ender ikke med at få en ubehagelig overraskelse.

Der findes flere forskellige steder på nettet, hvor du kan tjekke de aktuelle valutakurser og omregne fra den ene valuta til den anden. Det er rigtigt smart og giver dig et godt indtryk af, hvordan den lokale valuta ligger i det pågældende land, som du skal rejse til. Du kan blandt andet finde en rigtig god valutaomregner her og hvis du desuden interesserer dig for aktier, så kan du også finde en oversigt over aktiekurser på siden. Lettere bliver det ikke.