At rejse er at leve. Men at rejse kan også være særdeles dyrt. Derfor kan der være mange penge at spare ved at lægge et budget og ved at undersøge priser på forhånd. Er du samtidigt fleksibel med hvilken destination I skal på ferie til, så kan det være langt nemmere at finde en god rejse til familien, selvom budgettet er stramt. Læs i denne artikel hvordan du finder billige rejser, samt hvordan du laver et godt rejsebudget.

Læs også denne artikel om at lave budget til rejser

Find billige flybilletter og hoteller hos Momondo.

Find billige flybilletter og hoteller hos Momondo.

Billige flybilletter

Har du muligheden for at rejse på de rigtige tidspunkter, så er det muligt at score særdeles billige flybilletter til populære destinationer. Tag en søgning med Momondo og gå på opdagelse.

Vi har f.eks. fundet:

  • 1 uge i London. Flybilletter fra København til London den 9/3-16 og hjemrejse 16/3-16. Samlet pris for 1 person på kun 136 kr.
  • 1 uge i Milano. Flybilletter fra København til Milano den 10/3-16 og hjemrejse 17/3-16. Samlet pris for 1 person på kun 216 kr.
  • 10 dage i Berlin. Flybilletter fra København til Berlin den 7/3-16 og hjemrejse 17/3-16. Samlet pris for 1 person på kun 305 kr.
  • 1 uge i Madrid. Flybilletter fra København til Madrid den 9/3-16 og hjemrejse 16/3-16. Samlet pris for 1 person på kun 398 kr.

Der findes naturligvis mange flere muligheder end dette, men her har du nogle gode eksempler på hvilke priser du kan opnå ved at bruge lidt tid på at søge efter de billigste priser. Gå ind på Momondo og find selv billetter til de destinationer og tidspunkter, som du ønsker.

Find Momondo her

Billige flybilletter + overnatning

Med i rejsebudgettet hører også overnatning, som nogle gange kan være langt dyrere end selve flybilletterne. Derfor kan en samlet pakke være en mulighed med både billige flybilletter + overnatning. Mr. Jet har vi eksempelvis fundet:

  • Bruxelles – Fly + 3 nætter på 3 stjernet hotel for 843 kr
  • Berlin – Fly + 3 nætter på 3 stjernet hotel for 966 kr.
  • Milano – Fly + 3 nætter på 3 stjernet hotel for 1.001 kr.

Priserne kan naturligvis være ændrede både op og ned, når du kigger. Desuden har din afrejselufthavn også indflydelse. Men tag et kig hos Mr. Jet, og find nogle rigtig billige samlede løsninger for både fly og hotel.

Dette bør du overveje inden afrejse

Har du et stramt budget, så er det naturligvis vigtigt at finde billige flybilletter og billig overnatning. Men der er også andre faktorer som du skal overveje og tage med i budgettet.

Rejseforsikring

Sandsynligvis har du allerede en rejseforsikring. Nu bør du undersøge, hvor din forsikring gælder. Gælder den f.eks. i hele verden eller kun i Europa? Har du ingen forsikring, eller rejser du til et land, som ikke er dækket af din nuværende forsikring, så skal du indregne prisen for forsikring i dit samlede rejsebudget.

Er forsikringen ikke allerede på plads, så kan du tegne en god forsikring hos Allianz. Alternativt kan du indhente tilbud fra flere selskaber på én gang via Find Forsikring og Tjenestetorvet.

Mad og drikke

Det er vidt forskelligt hvilket prisniveau du kan finde på mad i forskellige lande. En billig rejse kan derfor nemt blive dyr, hvis du rejser til et land med et meget højt prisniveau på mad og drikke. Så undersøg dette på forhånd og medregn det i dine samlede betragtninger omkring, hvor dyr din rejse bliver. Til dette formål kan du f.eks. bruge The Big Mac index. Dette er en opgørelse over hvad en Big Mac koster i forskellige lande. Det er naturligvis ikke nogen nøjagtig angivelse af hverken det generelle prisniveau i landet eller prisniveauet på mad og drikke, men det kan give en rigtig god indikation.

Overvej all inclusive på hotellet, hvis I skal bo i et område med opskruede turistpriser.

Overvej all inclusive på hotellet, hvis I skal bo i et område med opskruede turistpriser.

Bemærk også at det ikke kun er landets generelle prisniveau du skal undersøge. Bor du i en stor by, så har du frit valg på alle hylder, og kan derfor nemt finde en restaurant der overholder landets generelle prisniveau. Men hvis du bor i et udpræget ferie/hotel område, så kan priserne være skruet op i netop dette område. Så undersøg også selve området, som du rejser til. Rejser du til et ferie/hotel område, med opskruede priser, så kan det ofte betale sig at tilkøbe all inclusive, så betaling for mad og drikke er indregnet i hotelprisen.

Turistattraktioner

Hvad skal I lave på ferien? Skal I dase på stranden eller se en masse turistattraktioner? Ofte koster de største turistattraktioner en del penge at besøge, så undersøg også her prisniveauet på forhånd. Undersøg evt. også om det er muligt at opnå rabat ved at købe billetter til turistattraktioner på forhånd.

Solcreme og medicin mv.

Rejser du til et varmt land med stærk sol, så har du behov for en god solcreme. Undersøg inden afrejse om du bør købe solcremen hjemmefra eller om det bedre kan betale sig på feriedestinationen. Undersøg desuden om der er specielle forhold, på netop din feriedestination, som du skal tage højde for. Det kan f.eks. være vaccinationer eller malariamedicin osv. Det kan være vigtigt for din sundhed at have styr på inden afrejse. Desuden kan vaccinationer være dyre, så de kan have stor indflydelse på dine samlede rejseomkostninger.

Sådan finder du den billigste samlede rejse

Vi har allerede været igennem de punkter du skal medtage for at finde din samlede pris for din ferie. Vi vil her opsummere hvordan du finder den bedste rejse for dig og din familie, når budgettet er stramt.

Start med et tekstdokument eller et regneark. Her skriver du de destinationer, som I kunne tænke jer at besøge. Har I ingen præferencer til land, så kan I finde inspiration på forsiden af Momondo. Har I flere mulige rejsetidspunkter, så lav en flykolonne og en hotelkolonne for hver tidsperiode. Det præcise afrejsetidspunkt og hjemkomst kan have stor betydning for flypriser og hotelpriser.

Tag nu hvert land og gennemgå udgifter for alle ovenstående punkter. Hvad koster fly, hvad koster hotel i 7 dage, hvad koster mad i 7 dage, hvad vil I opleve på turen, og hvad koster dette? Beløbene lægges sammen for hvert land (samt tidsperiode) og I kender nu de samlede omkostninger ved hver destination. Ud fra dette kan I vurdere hvilke rejser I har råd til, samt hvilke rejser I helst vil på.

Når I har valgt en ønsket destination, så beholder I naturligvis dokumentet med jeres beregnede budgetter. Dermed kan I undersøge, når I kommer hjem, om det beregnede budget passede. Desuden kan I benytte dokumentet igen næste gang I skal holde ferie. Denne gang bliver gennemgangen meget lettere, da grundarbejdet allerede er fuldført.

God tur 🙂

PS. Skulle du opleve flyforsinkelser eller tabt bagage på turen, så har du ret til økonomisk kompensation. Husk at gemme alle kvitteringer og læs derefter denne artikel om erstatning ved flyforsinkelse.